top of page

 

תרגול היוגה בחיי היום יום 

טכניקה זו פותחה על ידי סוואמי וישנו דיווננדה, שהיה תלמידו הקרוב ועוזרו האישי של סוואמי שיבננדה, גדול היוגים בעת החדשה. סוואמי שיבננדה היה בעל סמכות  בכל ענפי היוגה, ותלמידו סוואמי וישנו התמחה ברג'ה יוגה, שהינה דרך אחת מתוך 4 הדרכים של היוגה. שיטה זו מבוססת על סינטזה

של 4 הדרכים של היוגה ומביאה אותם לידי שלמות אחת.

עקרונות לתרגול נכון:
סוואמי וישנו דיבר על 5 עקרונות לתרגול נכון: 1. תרגול נכון- אסאנות. 2. נשימה נכונה- פראניאמה.

3. הרפיה נכונה- שוואסנה. 4. תזונה נכונה- צמחונות. 5.מחשבה חיובית ומדיטציה- וודאנטה ודיאנה.
מהלך השיעור:


1.הרפייה התחלתית- על מנת לשחרר לחצים , להרגיע את ההכרה, ולהרפות את הגוף לקראת עבודה נינוחה זורמת ורפויה בתוך התנוחות.


2.פראניאמה – תרגילי נשימה (קפלאבהתי, אנולומה וילומה), תרגילי ניקוי של הריאות , והתמלאות באנרגיה (פראנה). תרגילי הנשימה ממלאים את הדם בחמצן רב, ומאזנים את ההכרה. תהליך זה הינו תהליך של שליטה בפראנה באנרגית החיים העדינה, שמוביל לשליטה בהכרה.


3.הברכה לשמש- תרגיל לחימום השרירים והמרצת מחזור הדם כהכנה לתנוחות היוגה.


4.אסאנות- רצף של 12 תנוחות (הניתנות לשינויים קלים), בסדר קבוע , אשר עובד על הגוף הפיזי והנפשי באופן מדויק ומאוזן. את התנוחות עושים על פי כמה עקרונות:
א. גבול הכאב והמאמץ: השריר מקבל את החמצן והפראנה בצורה הטובה ביותר כאשר הוא מתוח ורפוי (אינו מכווץ). כאשר השריר מכווץ הפראנה אינה זורמת ולא מתבצע תהליך אנרגטי.  לכן אל לנו להגיע למצב של כאב הגורם לכיווצי השריר. העבודה הינה נוחה ונעימה, ועם זאת אפקטיבית ויעילה, וזאת על ידי מתיחה מבוקרת של השרירים והרצועות. 
ב. הרפייה בתנוחות, וביניהן: לאחר כניסה והתמקמות בתנוחה, יש להרפות את השרירים והגוף ככל הניתן ושלהות בהרפיה. הרפיה גופנית תביא להרפיה בהכרה, והרפיה נפשית. תרגול זה מכניס הרבה מאוד אנרגיה ומאפשר לנו לקחת פסק זמן מהמחשבות ומהיום יום, לשהות בתוך השקו והשלווה ולפגוש את עצמנו. בהרפייה בין התנוחות: האסאנות הן כמו דיקור, הם מפעילות לחץ על מרידיאנים (נאדים) שונים, בלוטות ונקודות שונות בגוף,  לחץ זה עוזר לשחרר חסימות פיזיות ורגשיות. לאחר שהפראנה משוחררת  הדבר הטוב ביותר שיש לעשות הוא להרפות כדי לתת לה לזרום בחופשיות. בנוסף חשוב שקצב הלב יחזור למצב נורמאלי על מנת לשחרר חומצה לקטית מהשרירים, ולהירגעות מנטאלית.
ג. תרגול מדיטטיבי: התרגול נעשה תוך כדי התמקדות של ההכרה בתנוחות השונות, ובנשימה.


5. הרפייה סופית: בהרפייה הזו , הגוף והנפש מקבלים מנוחה כאשר ההכרה רגועה ונמצאת במצב של מדיטציה. מה שמכניס כמויות רבות של פראנה לגוף .

bottom of page